Сайт за напреднали !
Сподели
HAARP
                        Карта на базите на HAARP по света

Жириновски плаши света със секретно климатично оръжие

HAARP
Водещият политически лидер в руската Дума, шокира с последното си изявление, в което предупреди, че Русия може да разгърне  нови технологии, за да „унищожи всяка част на планетата и да убие над сто милиона души, като използва тайно климатично оръжие, ако Съединените щати, Организацията на обединените нации или Грузия се   опитат да предотвратят Русия влезе в СТО“.

Партията на Владимир Жириновски – Либерално-демократическата партия, има близки връзки с бившия КГБ и комунистическата партия  и е значителна сила в руската политика, независимо от факта, че Жириновски се афишира като войнстващ  нео-фашист.

Твърдейки, че правителството на САЩ във Вашингтон „няма бъдеще“  и „се разпада“, Жириновски спомена за превъзходството на Русия в космоса  и каза, че страната му има „много пари, ресурси и нови оръжия, за които никой не знае.“

„С него ние ще унищожим всяка страна, в рамките на 15 минути“, предупреди той.

„Това не е взрив,  не са някакъв вид лъчи или избухване, това е доста тихо, спокойно оръжие“, добави Жириновски , предупреждавайки, че „цели  континенти ще заспят завинаги“ и че   ще умрат „120 милиона“, ако някой   се намеси в претенциите на Русия за Курилските острови, които са обект на териториален спор с Япония.

Москва редовно използва технология за контрол на времето, наречена „разсейване на облаците“, за да се гарантира слънчево време по време на военните паради на националните празници, но да се превърне климата в  разрушително  оръжие е страшна  перспектива.

Експертът в областта на манипулиране на времето Бен Ливингстън, който е бивш физик във флота и  консултант на президента Линдън Джонсън по ефективността на контрола  на климата по време на войната във Виетнам пише, че в началото на 1950 г. Съединените щати наливат пари в програма, предназначена да проучи възможността за използване на климата като оръжие по време на Студената война. Би било наивно да се вярва, че руснаците не са правили подобни разработки.

Освен това, през април 1997 г., в реч в университета в Джорджия, тогавашният министър на отбраната Уилям Коен говори за заплахата от „екологичен тероризъм, който може да  промени   климата, да  предизвика  вулканични изригвания и земетресения, като се използват електромагнитни вълни.“

В продължение на много години, слухове и подозрения се въртят около   HAARP – изследователска програма за изследване на йоносферата, финансирана  съвместно от   ВВС и  ВМС на  САЩ, Университета на Аляска  и DARPA.

HAARP или ОРЪЖИЕ за предизвикване на природни явления като земетресения, потопи, урагани, цунамита

HAARP

Чували ли сте за йоносферното оръжие ХААРП (от англ. HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program)? Това е програма за високочестотни активни аврорални изследвания, чрез която най-общо казано се изучават атмосферните явления. Има обаче десетки конспиративни теории, според които ХААРП е всъщност метод на САЩ за предизвикване на природни явления като земетресения, потопи, урагани, цунамита. Трагедията в Хаити, последното земетресение в Чили, както и редица други природни бедствия, причинили смъртта на милиони, са предизвикани от САЩ, твърди д-р Боян Митракиев – бивш научен сътрудник към секция „Сеизмология“ в Геофизичния институт на БАН.

Д-р Боян Митракиев говори за световната конспиративна теория само пред Razkritia.com

Според д-р Митракиев ХААРП има силата да предизвика земетресение с магнитут дори по-голям от 8.8 и оръжието е било използвано неведнъж за подобни користни цели от Щатите. „Всъщност американските военни сили твърдят, че използват програмата за научни цели, изследвайки йоносферата за усъвършенстване на комуникациите. Истината обаче далеч не е толкова безобидна и може да предизвика световна катастрофа”, алармира научният изследовател.

Как се  предизвиква земетресение

 

Станцията на ХААРП се намира в Аляска и основната й цел, официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология. Неофициалната и конспиративна теория обаче е, че САЩ са открили начин, чрез който да манипулират климатичните условия, като създават по изкуствен път, например, облаци, които да предизвикат потоп. ХААРП е толкова мощно оръжие, че може да насочва мощни бури, тайфуни и други природни катаклизми към зададена дестинация.

След „нагряването” на земната йоносфера с ХААРП подобни мистериозни облаци се появяват в небето

„Русия и Китай отдавна водят студена война със САЩ заради ХААРП. Те неколкократно алармираха другите силни държави за супероръжието на Америка. Още преди години китайски учени предрекоха земетресенията в Хаити и Чили, като изказаха опасенията си, че именно американските военни сили ще ги предизвикат умишлено чрез мощни взривове”, разказва специално за Razkritia.com българският учен.

На въпроса ни наистина ли е възможно толкова мощни сеизмични трусове да бъдат предизвикани от човешка ръка, д-р Митракиев отговаря: „Разбира се! За обикновения човек това звучи като измислица, но всъщност за всичко си има научно обяснение. Говорим за мощно бомбардиране на йоносферата чрез оръжие с мощност 1 милиард вата, способно да причини катаклизми на Земята с мащаба на трагедията в Хаити, – разкрива тревожните данни сеизмологът. – Става дума за световна конспирация, за която малко се говори и малко се знае, тъй като има силата да причини края на света. Затова никъде в официалните медии няма да прочетете или чуете за реалните възможности на ХААРП. Хората, които си позволяват да говорят публично за това, са били ликвидирани.”

HAARP

Защо това безумие?!

 

„Естествено, че за пари! Знаете ли колко петрол има в Чили?! Целта на САЩ е да срине икономиката на страната. След труса, например, две петролни рафинерии спряха да работят. Най-големите щети са в южната част на Чили и едва ли ще ви изненадам, ако ви кажа, че именно там петролът е голям ресурс за страната”, обяснява д-р Митракиев.

 

Честота на земетресенията в Чили е в рамките на 7 дни

Шокираща подробност е, че само за една седмица Чили е била една от най-земетръсните зони на Земята и то с висок магнитут. Очевидно най-накрая експериментите на САЩ в йоносферата над Чили са дали желания резултат.

 

Но защо Хаити?

 

Логично е да си зададем въпроса защо Хаити? Там няма петрол. Защо им е на САЩ да предизвикват земетресения в толкова бедна държава? Америка дари милиони безвъзмездна помощ след земетресението. Ако се замислим по-задълбочено обаче, и тук ще открием връзката и користните подбуди на САЩ. Америка трудно преглътна независимостта на Хаити и винаги е имала силно влияние над републиката. Според някои държави Щатите имат неоколониални намерения.

Неслучайно САЩ бяха разкритикувани, че буквално са окупирали Хаити. Освен това, кризисното положение на бедната държава сега създава благоприятни условия за престъпност. Азбучен пример за това е търговията с органи и изнасянето на деца от Хаити към САЩ за робини.

„Не ме разбирайте погрешно. Аз не твърдя, че, видиш ли, Америка е виновна за всички трагедии по света или за всяка паднала капка дъжд. Но е крайно време да прозрем истината. САЩ са се усъвършенствали дотолкова в технологиите, че управляват целия свят, пращат цунамита, земетресения. Неслучайно още маите са казали, че човекът сам ще разруши Земята, че хората ще се самоунищожат. Щатите не осъзнават колко тънка е границата”, завършва д-р Митракиев.

 

Сподели

Огненият ад в Русия- природно явление или климатично оръжие?

HAARP
Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Те са принудени да го заобикалят от  северозапад и север.

Затова пък от юг в централния район на тази „планина“, сякаш се засмуква горещ въздух от Средиземноморието и Централна Азия. Вече се молиха вярващите, шаманите и  всички възможни вероизповедания призоваха всички видове богове за дъжд. Облаци в небето идват за малко, вдигнат шум, блесне някоя мълния и да те продължават старателно да избягват този регион. Нека се опитаме да разберем тази невероятна и странна аномалия на времето.

Те имат власт да заключат небето, та да не вали дъжд през времето, за което те пророкуваха; и имат власт над водите да ги превръщат на кръв и да поразяват земята с всяка язва, колкото пъти биха поискали.

11:6 Откровение

Страховитият откъс от „Откровение“, което е известно също със страшното и популярно име  „Апокалипсис“ е напълно подходящ за това, което се случва в Русия. Истински ад, загиват посевите, горят гори, къщи, хора и животни. В този момент обаче, в най-катастрофалните и страшни места на планетата – Долината на смъртта и също мъртвата пустиня Калахари е изненадващо по-студено, отколкото в централните руски възвишения. В тази страната е северна чак до Полярния кръг. Температурите в Москва може да се конкурират сега само с либийската пустиня, Сахара, Арабската пустиня Нефуд и азиатската Такла-макан, които завинаги са изоставени от хора.

Учудващо е, че в Пакистан – страна с относително сух климат – сега има  силни наводнения, които засегнаха около 3,2 милиона жители. Може да се каже, че планетата се затопля. Както бе споменато преди няколко години в научно-популярната преса- глобално. Все пак, поглеждайки към последните карти, затоплянето на климата изглежда по-скоро опичане, което изглежда, че не е глобално, а само…. местно.

Когато в началото на 90-тте ТВ водещ с приятен глас каза на руснаците, че една родна разработка е предадена на нашите нови приятели от Съединените щати, така че те да се борят с тероризма с помощта на нашата технология. Става дума за ФАР (фазирана решетка) – вид антена, които след това се появява в няколко различни места по целия свят под формата на станциите на един изследователски проект HAARP. Чифт антени са разположени в Норвегия, друг се намира в Аляска. Смята се, че този проект се занимава с изследвания на полярните сияния, но твърде често е бил замесен в скандали, където под маската на  изследвания се усещат доста осезаеми геофизични или атмосферни  оръжия. Именно HAARP е виновен за земетресението в Сичуан и Хаити. Излъчванията на HAARP може да извади от строя електрониката на космически кораби, ракети, самолети и системи на земята, в световен мащаб да променя времето в един или друг район на Земята. Въпреки това в конспиративните теории  малцина вярват.

Последните климатични събития в Централна Русия дават основание за съмнение, че се използва климатично оръжие.

Неговите поразяващи фактори – урагани, суша, проливни дъждове, наводнения, циклони, антициклони, торнадо, които се причиняват  изкуствено.

Фантастика? Тогава защо московчани, така спокойно се отнасят към изявленията на кмета, че през зимата в столицата няма да има много сняг, тъй като сняг облаци ще се насочват в предградията? Защо никой не е изненадан от ясното небе на 9 май, въпреки че е известно, че трябваше да мине порой? Московчани не се притесняват – властта  разпорежда да се разпръснат реактиви в небето и облаците изчезват.

Но в допълнение към разработките, които се използват за граждански цели, военните имат секретни проекти.

Например, създаването на един гигантски район с високо налягане, получен с помощта на космически лазери, разположени на спътници близо до Земята.  Антициклоналният  ефект (когато атмосферата се изчиства от облачна покривка, а в зоната за въздействие се предизвиква пробив на топъл въздух от съседни области) води не само до деморализиране на населението и войските, загубата на реколта, но и за чисто военни въпроси: в топъл въздух крилатите ракети са по-далекобойни, увеличават се щетите от въздушни удари, коментира за „Свободна преса“ един бивш военен метеоролог, капитан втори ранг в  оставка Николай Kaраваев.

Неговото предположение, че сега се използват   климатични оръжия срещу Русия,  на пръв поглед изглежда невероятно. Но през последния половин век в света се разработват и използват различни механизми за въздействие върху околната среда, които могат да предизвикат промени в количествата на валежите, или да се създаде изкуствен ураган.

В САЩ през 70 -тте години сериозно се разглежда стратегията за ползване на климатични оръжия срещу Съветския съюз. През 1975 г. ЦРУ представя доклад за „евентуалните последствия от тенденциите в световното население, производството на храни и климат“, основната тема на който е следното: изкуствени изменения на климата в Съветския съюз, Китай и редица развиващи се страни, което „ще даде на САЩ власт, каквато досега никога не са притежавали“ .

Прес публикации от различни години могат да се причислят някои бедствия към тези, които са извън рамките на естествените и към последиците от употреба на климатично оръжие. През август 1952 г., в британскот графство Девън за 12 часа паднаха 230 mm  дъжд – десет пъти повече от средното за този месец и в други години. Наводненията разрушават напълно село Линемат и убиват 35 души. Пресата твърди, че това е в резултат на експеримент за създаване  изкуствен дъжд от страна на военните.

През 1972 г. в САЩ в Южна Дакота в продължение на 6 часа паднаха 400 mm   валежи. Водата отмива 750 къщи. Убити са около 250 души. Повече там никога не е имало наводнения. Експерименти върху Съединените щати са били регистрирани и по-късно.

През 1978 г. в САЩ обилни валежи се изливат в продължение на дни, наводнени са двадесет села в Уисконсин и са причинени щети за 50 милиона долара. Поддръжниците на теорията на климатичните войни, безпрецедентните  валежи обясняват с експеримент на военните, който излиза от техен контрол.

През 1981 г. в  Калифорния настъпва странна суша, много напомнящ на сегашната в Москва. Нея и досега я считата, за  най-необичайния природен феномен в историята на метеорологията в САЩ. В атмосферата по неизвестни причини възниква област на високо налягане, не допускащо до континенталната част циклони от Тихия океан. Американският геофизик Мануел Серей твърди, че това е резултат от работата на съветската станция за контрол на времето, намираща се в Куба….

Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Прилича ли ви на събитията в калифорния от 1981 г.?

Със съкращения от http://www.extra-m.ru/society/articles/251248-zhara-nad-rossiey-prirodnoe-yavlenie-ili-primenenie-klimaticheskogo-oruzhiya

Тайните на проекта HAARP

HAARP
В ранния следобед на 7 януари 1943 г. агенти на ФБР нахлуват в дома на Никола Тесла и изнасят целия архив. Биографът на учения Маргарет Чейни твърди, че той бил използван за създаване на специална секретна лаборатория във военната база “Райт Патерсън“. ФБР обаче настоява на своята версия, че архивът е бил унищожен. Макар че през 1993 г. неговите разработки възкръсват в центъра в Аляска.


Идеята
на Никола Тесла

се базира върху известния факт, че Земята притежава естествен електромагнитен резонанс.

Ако от точка А бъде изпратен радиосигнал, той ще стигне до обратната страна на планетата до точка В и след това ще се върне отново до точка А. Ако в момента, в който първият сигнал се върне в изходната точка, веднага бъде излъчен втори сигнал, двата сигнала ще се насложат един върху друг. Тесла изчислил лесно тази резонансна честота, като взел предвид скоростта на радиовълните (скоростта на светлината) и я разделил на изминатото разстояние (обиколката на Земята) – т. е. 300 000 км/сек делено на 40 000 км и се получава  7.75 или 8 Hz. Тази стойност е наречена първа Резонанта на Шуман на Земята. Статичното електричество от мощните светкавици следва този модел и звукът от тях може да се улови от радиоприемник, настроен на честота  8 Hz. Ако приемникът се настрои на по-ниска честота – 0.9 или 1 Hz, ще се долови друг резонансен източник. Това явление се нарича Резонанс на Алфвен и причината за него е пълна загадка. Предполага се, че радиовълните следват някакъв друг маршрут, който е 8 пъти по-голям от размера на Земята. Или че съществува някаква друга среда, през която радиовълните могат да пътуват със скорост 8 пъти по-малка от скоростта на светлината. А е възможно да съществува комбинация и от двете. Никой не знае обаче каква е истината. Когато радиовълните преминават през вода или стъкло, тяхната скорост се забавя с около 3/4 от скоростта на светлината, същото явление се наблюдава и при преминаването им през йонизиран газ или скални повърхности. Науката предлага три възможни обяснения за съществуването на Резонанса на Алфвен: причината е в 1) магнетосферни, 2) йоносферни или 3) литосферни взаимодействия с радиовълните.

Представителите на различните школи  работят в различни направления и съответно постигат различни резултати. В началото американците се ориентират към третия вариант и задълбават в литосферните взаимодействия. Руснаците и европейците се ориентират към йоносферата. Магнетосфериците са най-малобройни и от тях няма нито една публикувана теория. Практиката най-добре показала кой е прав и кой крив.

През 1969 г. ВВС на САЩ за първи път осъществяват връзка с подводница дълбоко в океана чрез Пределно ниски честоти и с помощта на изградената в Клам Лейк, щата Уискънсин, 32 км антена. През 1987 г. те построяват още една 102 км антена в Мичигън. Междувременно СССР построява две подобни антени в Рига и Гомел, англичаните – в гората Глен Кали в Шотландия, французите – в Роше. Американските антени използвали Изключително ниски честоти (ЕLF) в диапазона около 76 Hz. В онези години само руснаците създават апаратура, която работи около Ресонанса на Алфвен – 8 Hz. Постепенно обаче американците, живеещи в периметъра на двете антени, започнали да се оплакват, че чуват странни звуци и че постоянно им бучат ушите. Шотландците пък надали вой, че в района на базата овцете престанали да дават мляко. В Мичигън фермерът Ангъс Макданъф дори си позволява да даде военните на съд, обвинявайки ги, че кравите му престанали да дават мляко заради антените. Наложило се военните да търсят други начини за комуникация с подводниците.
Точно в този момент на сцената се появява Ийстлунд и намира изход от ситуацията. През 1996 г. Сенатът предвижда в бюджета допълнителна сума от $15 млн. за разработката на “Томографска технология за проникване дълбоко в земните недра“. Целта е тези сигнали да се използват за проникване дълбоко в земята за откриване и локализиране на скрити муниции, минерали или тунели.

Единственият проблем пред реализирането на този проект било съображението, че необходимата за тази цел честота на сигнала е близка до тази, която предизвиква разстройства на човешката психика и нарушава жизнените функции на рибите и други диви животни. В едно радиоинтервю Ийстлунд се изпуска и казва, че ако неговият проект бъде осъществен, “той ще позволи на човека да контролира и моделира по свое желание климата на Земята“. А когато проектът бъде завършен докрай, военните ще разполагат с оръжие за предизвикване на климатични изменения по цялата планета.

Това може да стане, като се изпращат относително слаби “сигнали“ към т. нар. “Пояси на Ван Алън“  (радиационните пояси около Земята). По този начин електромагнитният резонанс на Тесла ще може да контролира огромни енергии с помощта на съвсем малки сигнали. САЩ отдавна използват подобни технологии. Така например във Виетнам бе използван метод за предизвикване на проливни дъждове в тропическите гори. След края на виетнамската война започва осъществяването на два проекта  за манипулиране на урагани и на мълнии, станали известни с кодовите имена Project Skyfire и Project Stormfury.
По онова време започват и експериментите с лазерни лъчи и химикали, с помощта на които да се разруши озоновият слой в атмосферата. Паралелно с това започва осъществяване на проект с кодовото название Prime Argus, чиято цел е да се изучават и евентуално предизвикват опустошителни земетресения. Проектът се финансира от Агенцията за модерни изследователски и отбранителни проекти (DARPA), която сега действа под съкращението ARPA.

През 1994 г. US Air Force обявиха дългосрочна стратегия, наречена Spacecast 2020, в която открито се говори за “контрол върху климата“ с използването на “електромагнитни, плазмени, звукови, ултразвукови и лазерни оръжейни системи“. Там пише черно на бяло: “Комбинацията от превъзходство в Космоса, съчетана с превъзходство на сушата, въздуха и моретата, ще води до пълно господство в целия спектър.“
В своята книга “Бъдещето на войната, силата и технологиите и американското господство през ХХI век“ американските учени Джордж и Мередит Фридмън цитират извадка от доклад на лабораторията, където е записано: “Американската сила в бъдеще ще се базира върху господството в Космоса.“ Двамата са запознати с тази материя, тъй като са участвали в разработката на стратегията за развитие на US Air Force през 1996 г.


Оръжието
на новия световен ред

Официално Проектът HAARP не е секретна програма и в американските медии от време на време се появяват репортажи, в които се разказва за “научните постижения“ на екипа от Гокома. В същото време в специализирани издания като Military Space се прокрадват намеци за “използване на йоносферата за целите на Министерството на отбраната“. Във вече споменатия доклад AF 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ се съдържа и друг любопитен пасаж: “Възможно е използване на предизвикани йоносферни изменения като средство за създаване на климатични аномалии и за разстройване работата на противниковите комуникации и радарни съоръжения.“

Д-р Розали Бертел посочва, че учените от Гокома разполагат с 50-годишен опит от изследване и разработка на програми за контрол върху най-горните слоеве на атмосферата. Част от тази програма е и проектът за космическа лаборатория, който в съчетание с HAARP ще позволява върху всяка точка от  земната  повърхност да се въздейства с огромни количества енергия, съпоставима с  мощта на атомна бомба, но постигана в конкретния случай чрез лазер и насочени снопове от елементарни частици. “Този проект се намира в заключителна фаза на разработка и ще бъде представен на обществеността като “космически щит за ракетна защита“, или дори още по-цинично – като средство за  възстановяване на повредения озонов слой в атмосферата“ – твърди д-р Бертел.

Проектът HAARP е част от американския арсенал за постигане на Новия световен ред, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.

Списание Military Space в специален материал преди две години писа, че в момента НАСА и Националната картографска агенция към Министерството на отбраната работят съвместно върху “изследване на последствията от наводнения, ерозии, свличания на земни маси, земетресения, климатични прогнози и климатични промени в различните екологични зони“ на основата на изпращани редовно от разузнавателните спътници снимки.

Физикът Даниел Уинтър от Уейнсвил, щата Северна Каролина, твърди, че високочестотните емисии на проекта HAARP могат да се комбинират с дълговълновите импулси, които земната мрежа използва за разпространяване на информация под формата на вибрации, които синхронизират “танца на живота“ в планетарната биосфера. Уинтър нарича това геомагнетично явление “кръвоносната система на земната информация“  и твърди, че ако се съчетаят високите честоти (HF) от HAARP с естествената Изключително ниска честота (ELF) на Земята, могат да се получат непредсказуеми последици.

Руски учени, участвали в разработката на подобни програми в епохата на СССР, твърдят образно, че създаването на “нови интегрални геофизически оръжия за въздействие върху йоносферата около Земята е качествен скок в човешката цивилизация и може да се сравни с прехода от хладното оръжие към огнестрелното или от конвенционалните към ядрените оръжия.

През 1976 г. САЩ и СССР сключиха споразумение, което забраняваше използването на геофизични научни постижения за военни цели. Едновременно с този документ и двете страни обявиха всички изследвания в тази област за “строго секретни“. И работата и в двете велики сили продължи, като пред обществеността се твърдеше, че се правят експерименти с нови технологии с двойна употреба.  В същото време в годините на студената война има цяла поредица от необясними събития, които и до днес нямат подробно обяснение.


Хронология
на мистериите

През 1969 г. екип от съветски експерти изпробва във Виетнам нова технология, базирана върху мобилни скаларинтерферометри и т. нар. радарни инсталации SA-2 Fansong. Само в продължение на 46 дни американските ВВС губят 8 самолета F-111 Starfighter и нито един от тях не е свален с директен обстрел от виетнамските ракетни части. Те просто катастрофират след загуба на връзка.

На 8 април 1984 г. по северното японско крайбрежие е регистрирана мощна експлозия, в резултат на която огромни водни маси са буквално изстреляни в атмосферата. Японски научни екипи отначало предполагат, че се касае за ядрена експлозия, но техните уреди не регистрират нито повишена радиация, нито ядрени отпадъци наоколо. Те стигат до заключението, че това е т. нар. “студена експлозия“, която очевидно е предизвикана от изпитания на съветски скаларни оръжия. Американски сателитни снимки откриват на съветските острови Бенет и Нова земя в Северния ледовит океан странни сгради с дължина 200 км (!), които били свързани със скаларни гаубици, разположени на секретната база Саришаган в Узбекистан. Според учените тези електромагнитни оръжия били в състояние в радиус от 1000 км да предизвикват “студена експлозия“.

През 1984 г. ЦРУ разкри, че КГБ е използвало електромагнитни средства за психично въздействие в американското посолство в Москва и се наложи сградата да бъде разрушена и посолството да бъде построено наново. Тогава обществеността бе уведомена, че там са били разкрити “подслушвателни устройства“, и много хора се питаха защо те просто не бъдат обезвредени, без да се налагат подобни крайни мерки.

През 1986 г. почти по едно и също време в СССР и САЩ стават инциденти с ядрени централи. Най-напред руското разузнаване докладва, че САЩ са извършили неуспешен водороден опит на полигона Майти Оукс в Невада. Експериментът имал за цел да се взриви водородна бомба в специално укрепено помещение, снабдено с  оловна врата с дебелина 2 м. Целта е вратата да се затвори за една хилядна от секундата след експлозията, което ще даде възможност първият радиоактивен лъч да бъде насочен към “контролната зала“, оборудвана с уникална апаратура. Целта била радиацията да бъде уловена и да бъде използвана като оръжие с насочен лъч. Вратата обаче не се затворила както било планирано и в контролното помещение проникнали радиация и отломки от експлозията, които разрушили цялата апаратура за над $90 млн. Радиацията се разнесла над полигона и станала причина за рязко увеличаване на радиационния фон, макар че за това по-късно била обвинена Чернобилската централа. Според американски учени подобен експеримент е бил проведен и в Чернобил, което е довело до аварията.

По време на първата война в Залива на 13 април 1992 г. камерите на Си Ен Ен предават на живо от бойното поле. В един момент се стига до гаф, който остава скрит за масовия зрител, но изправя на нокти експертите. Фиксирана тв камера улавя репортера Питър Арнет пред иракски специален ядрен бункер. В един момент на заден план камерата уловила американски хеликоптер със странни странични приспособления. Хеликоптерът започнал да кръжи над бункера в продължение на около 30 секунди, като звукът от микрофона изчезва и се чува само шумът от двигателите. В следващия момент внезапно вратите на бункера се отварят широко и отвътре започват да излизат един по един иракските войници, с вдигнати ръце и… широко усмихнати.

Две години по-късно този инцидент е цитиран в секретен доклад на Пентагона, в който се казва, че по време на войната е било използвано ново електромагнитно оръжие PBFA (Particle Beam Fusion Accelerator), базирано върху електронния лъчев генератор Hermes II, разработен от Националната лаборатория Сандия. Повече подробности обаче няма и досега докладите по този случай са засекретени.

Точно в 16:11:09 ч на 14 август, четвъртък, спря електроснабдяването в Ню Йорк и значителни територии от източната част на САЩ и Канада. В един момент 7 петролни компании, 9 ядрени електроцентрали и 13 други електростанции са принудени да спрат работа. Причините за аварията все още не са изяснени, а първоначалната версия на американското правителство за “последица от светкавичен удар“ бе опровергана от канадското правителство, което обяви, че в радиус от 200 км около електроцентралата край Ниагарския водопад няма нито едно облаче.

Един друг любопитен факт и досега остава извън вниманието на обществеността: защо нито една медия в района на Ню Йорк и Ню Джързи не използва поне един от над 100-те репортерски хеликоптера, които са регистрирани за действия в този район? Краткото обяснение е, че новото Министерство за вътрешна сигурност им е препоръчало да останат на земята. В същото време в небето между Ню Йорк и Вашингтон почти през цялата нощ патрулират два прехващача F-15C Eagle. Едва ли ще стане ясно какво точно са регистрирали двата самолета и защо е било необходимо да им бъде гарантирана абсолютна свобода на маневрите и действията в небето над Ню Йорк и Вашингтон?


Инерцията на ООН

Нима светът е безсилен пред перспективата Земята да се окаже в плен на собственото си технологично развитие? Според клаузите на рамковата конвенция за климатичните изменения, подписана по време на Конференцията за Земята в Рио де Жанейро от 1992 г., “държавите се задължават да действат отговорно, за да не допуснат – в рамките на своята юрисдикция и възможности за контрол – развитие на процеси, които биха нанесли щети на околната среда на други държави или в региони извън границите на националната юрисдикция.“

През 1997 г. САЩ и Русия подписаха международна конвенция, с която се “забранява използването на техники за екологични модификации за военни или други враждебни цели, от които могат да възникнат трайни или непоправими последици за живота на Земята“.

През февруари 1998 г. шведският депутат от Европейския парламент Май Брит Теорин внесе за обсъждане в Комитета за външна политика доклад за опасностите, свързани с разработката на Проекта HAARP. В края на дебатите участниците подготвят проекторезолюция,  в която се изразяват “загриженост от  нееднократните откази на САЩ да предоставят достатъчно доказателства, че Проектът HAARP не представлява риск за околната среда и населението на Земята“. Под натиска на депутатите от Европейската народна партия обаче в Европейския доклад за 1999 г. е включен специален текст, който констатира, че “Европейската комисия не разполага с необходимата юрисдикция, за да се рови в проблемите на взаимовръзките между защитата на околната среда и  стратегията за отбраната на САЩ“.


В пълна
бойна готовност

Макар учените и военните експерти да са единодушни, че не съществуват доказателства за използване дори и на отделни елементи от потенциалните възможности на системата HAARP, те също толкова единодушно признават, че към настоящия момент този проект се намира във финалния етап на разработка и САЩ са в пълна оперативна готовност. Това означава – според проф. Майкъл Чусудовски, – че САЩ разполагат с възможност “селективно да оказват въздействие и да променят климата над  определени райони от планетата и да наказват “неприятелски нации“ или “непокорни държави“ с цел дестабилизиране на националната икономика.

Според проф. Чусудовски, преди да се правят каквито и да било радикални изводи, световните лидери да бъдат принудени да признаят публично, че съществува пряка връзка и взаимна зависимост между икономическите, стратегическите и военните процеси в политиката на Новия световен ред. В този контекст климатичните изменения и аномалии, на които сме свидетели през последните две години, демонстрират нагледно опасностите от осъществяване на целите, които се преследват с използването на техники като тези, разработени от проекта HAARP. Природните стихии, независимо дали са случайни или умишлено предизвикани, в крайна сметка отслабват националната икономика, разрушават инфраструктурата “ и заплашват от банкрут дребните фермери и малките и средните предприемачи и фермери. Така например наводненията в Германия доведоха до фалит 268 000 малки фирми и фермери и задълбочиха рецесията в германската икономика.

Проф. Чусудовски твърди, че след ноември 2000 г. работата по проекта HAARP се ускорява и за това свидетелстват многобройни радиолюбители в целия свят, които твърдят, че през последните две години се наблюдават доста мощни сигнали в късовълновия обхват в диапазона с честота около 3.990 kHz, които не са свързани с йоносферните емисии, тъй като денонощно са с една и съща интензивност. Според германски учени едно от възможните обяснения са експерименти за модифициране на климата. Русия още преди 10 години обяви, че разполага с подобни мощности, а частната фирма ELATE Intelligent Technology не крие, че разполага със система за “контрол върху времето в радиус от 300-360 км“.

През 1998 г. научният консултант на CBS Ричард Хоуглънд разкрива, че внезапно разразилата се снежна буря и гъста мъгла над магистрален път № 17 няма логично обяснение на базата на посоката на вятъра и въздушния фронт, отразени на метеорологичната карта. В същото време сравняването на диаграмите с активността на съоръженията на HAARP в Аляска и метеорологичната активност в Аризона демонстрират твърде натрапчиви съвпадения. Засега това е може би единственият случай на регистрирана намеса във формирането на климата.

Най-големите природни катаклизми 1983-2003 г.Събитие/място/година    Загуби в USD

Ураганът “Алиша“ (САЩ, 1983)    1.65 млрд.
Зимната буря “Херта“ (Европа, 1990)    1.90 млрд.
Горският пожар (САЩ, 1991)    2 млрд.
Зимната буря “Уийбке“ (Европа, 1990)    2.25 млрд.
Ураганът “Иники“ (Хавай, 1992)    3 млрд.
Зимната буря “Вивиан“ (Европа, 1990)    3.25 млрд.
Зимната вихрушка (Западна Европа, 1987)    3.7 млрд.
Снежната фъртуна (САЩ, 1993)    5 млрд.
Тайфунът “Мирел“ (Япония, 1991)    6 млрд.
Зимната буря “Дария“ (Европа, 1990)    6.8 млрд.
Ураганът “Хуго“ (Карибите, САЩ, 1989)    9 млрд.
Наводненията (САЩ, 1994)    12 млрд.
Земетресението  (САЩ, 1994)    30 млрд.
Ураганът “Андрю“ (САЩ, 1991)    30 млрд.
Наводнения в Европа (2002)     47 млрд.
Пожари и суша (Канада-Европа)    43 млрд.

Епилог

От изложеното дотук би трябвало да стане ясно, че би било прибързано проектът HAARP да се обявява за изолиран експеримент или за единствен съучастник в мистериозните климатични аномалии. Очевидно HAARP е част от една дълга история от научни експерименти, чиято крайна цел е създаването на свръхмощно оръжие. Ако трябва да се обобщи, може да се каже че:
HAARP всъщност е гигантски смъртоносен лъч, който се основава на разработките на Никола Тесла.

HAARP е машина за контрол върху климата и тя работи върху принципа за взаимната зависимост между процесите на Земята, който казва, че при определени условия пеперуда, размахваща криле в Тибет, би могла да предизвика ураган в Бразилия. След като това е общовалиден принцип, какво би могло да се получи, ако човек излъчи един гигават електромагнитна радиация в горните слоеве на атмосферата?

HAARP също така е машина за предизвикване на земетресения, отново базираща се върху открития на Тесла.

HAARP е машина за предизвикване на смъртоносни дупки в земната атмосфера, чрез които може да се контролират екологичните процеси на Земята.

HAARP в крайна сметка е геофизично оръжие, което вещае глобална катастрофа.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=406&aid=9728

петък, август 6, 2010
By observer
30 думи
Сподели
JiM 29 Януари 2015г.
Мислите ли, че Новият Световен ред вече е тук?
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg