Сайт за напреднали !
Сподели

Япония след трагедията

Земетресението в Япония

 

Истината

 

 

На 11-ти март в 5 часа и 46 минути по Гринуич (14.46 часа местно време) Япония бе разтърсена от най-силното земетресение от 140 години насам със сила 8.9 по Рихтер. Земетресението предизвика смъртта на хиляди хора, стотици хиляди останаха без дом, ток и вода. Тепърва ще се изчисляват загубите от самото земетресение и последвалото цунами.
Нека обаче проследим как се стигна до това катастрофално земетресение.
Първото земетресение в района бе регистрирано на 9-ти март в 2.45 часа по Гринуич със сила 7.2 по Рихтер. Според сеизмолозите, винаги първото земетресение е с най-голяма амплитуда, защото то е събрало ениргията от триенето на междуконтиненталните плочи, след което следват затихващи земни трусове с по-малка сила. И това твърдение винаги е било доказвано при ежедневните земетресения в една или друга част на планетата. Какво се случи обаче този път? След първия трус от 7.2 , през деня, (9-ти март) в този район бяха регистрирани 23 земетресения със сила 4.7- 6.2. На следващия ден- 10-ти март в същия район бяха регистрирани 10 земетресения между 4.6 и 5.7.
На 11.03.2011 в 5.46 бе катастрофалното земетресение със сила 8.9 по Рихтер (според някои сеизмологични станции труса е бил с магнитут 9). Общия брой земетресения в района, от първото до катастрофалното бяха 33! Датата също е интересна- 11.03.2011.
Пълния списък на земетресенията в района може да се проследи в
Europian- Mediterranean Seismological Centre.
А сега нека разгледаме
Индукционния Магнитометър на ХААРП, който магнитомер е произведен от Токийския университет и показва ултраниските честоти в магнитното поле на Земята, които са в границите между 0 и 5 Hz. При нормално магнитно поле стойността е между 0 и 1 Хц. Когато обаче ХААРП бъде включен, това магнитно поле се променя. Ако разгледате спектрограмите, ще забележите, че на 8-ми март между 8 и 11 часа ултраниските честоти се качват до 4 Хц. Следва почивка от 8 часа и в 22.30 часа отново те се увеличават до 4 Хц. Само 4 часа по-късно бе първия трус със сила 7.2.


На следващия ден, 9-ти март, ултраниските честоти на индукционния магнитометър запазват стойност от 4 Хц, а към 19 часа те се увеличават на максимума си- 5 Хц.


На 10-ти март стойностите през целия ден са екстремни - 5 Хц.


Интересно е да разгледаме какво става в йоносферата през цялата предишна седмица:


На графиката от магнитометъра на Хаарп в Гакона, Аляска, изобразяваща измененията в магнитното поле на Земята в трите измерения: изток-запад, север-юг и вертикално направление ясно се забелязват измененията след 10-ти март.
Някои ще кажат: "измененията в магнитното поле на Земята може да са причинени от засилена слънчева активност". Да, ама не! Първо, от горните графики ясно личи закъснението от почти цяло денонощие на магнитното поле по нейната повърхност и йоносферата, като при слънчевата активност това закъснение трябва да е точно обратното, т.е. тази промяна първо трябва да се наблюдава в йоносферата. И второ, според
NOAA/Space Weather Prediction Center нито е имала засилена слънчева активност в периода, нито магнитни бури и радиосмущения. Т.е. тази промяна в магнитното поле на Земята има земен произход.
Според някой си руски учен причината била пък супер пълнолунието, което се очаква на 19-ти март, когато Луната ще бъде и най-близко до Земята. Обаче земетресението е станало в 14.46 часа местно време, когато Луната е била в противоположната страна на Земята. Трети може да кажат, че Япония е в зоната на Тихоокеанския огнен пръстен, по който постоянно стават земетресения и изригване на вулкани.

Само, че ширината на огнения пръстен е около 20-40 км., а епицентъра бе на над 100 км. от разлома. И второ, дълбочината на тези земетресения по разлома са 100-160 км., а катастрофалното земетресение бе само на 22км. дълбочина.

ХААРП не се използва за първи път над Япония.

А ето и една интересна статия отпреди две години, в която се твърди, че западни банкери заплашват Япония с ХААРП, ако не им бъде продадена националната банкова система на страната. "Преди земетресението в Ниигата, малко преди земетресението в Чили и Китай, странно сияние е наблюдавано в небето, което HAARP експерти потвърдиха, че са причинени от електромагнитни смущения, идващи от йоносферата":

Относно причините за използване на сеизмично оръжие спрямо Япония, това едва ли е нападението на Япония над американската военна база Пърл Харбър на 7-ми декември 1941г., нито американските атомни бомбандировки над Хирошима и Нагазаки, нито
съпротивата на Япония срещу американската военна база на о-в Окинава .


Причината отново е за пари. Най-големия
външен кредитор на САЩ е Япония със закупуването на американски ценни книжа на обща стойност 768,8 милиарда долара. 85% от целия външен дълг на САЩ е към Китай и Япония и не случаен беше стремежа на американците да закупят основните национални банкови институции на тези страни. Освен това само преди 6 месеца Китай инвестира над 6 милиарда долара в японски ценни книжа и при сегашното състояние дълга на САЩ към тези страни рязко ще поевтинее.
Не бива да се пренебрегват не само разрушенията на жилищните сгради и хилядите човешки жертви, а и опасността от спиране дейността на атомните централи по тихоокеанското крайбрежие на Япония, което ще оскъпи заливащата американския пазар електронна и автомобилна японска техника.

Антиглобалист 2011.03.12

Сподели

Климатично оръжие причинило труса в Япония?

Япония след трагедията

Опустошителното земетресение и цунамито в Япония са предизвикани от американски и европейски олигарси. Това се твърди във видеоклип, разпространен на 21 март в YouTube.

В началото на клипа е показано интервю на канадския журналист Бенджамин Фулфорд, правено през 2007 г. с финансовия министър на Япония Хейзо Таканака, съобщава сайтът Технюз.

Журналистът пита министъра защо предава контрола на японската финансова система в ръцете на група американски и европейски олигарси. Отговорът е шокиращ - Япония е заплашена с машина за земетресения.

“Тогава не повярвах. Но когато започнах да изобличавам техните действия, от японската полиция по сигурността ми казаха, че заради това, което казах в някои сайтове, град Нийгата ще бъде ударен от трус. Два дни по-късно най-големият ядрен реактор в Япония бе разтърсен от две земетресения. И двете от 6,8 по Рихтер. Това беше голямо съвпадение за мен”, разказва журналистът.

Той направил проучвания и стигнал до извода, че чудовищните трусове в близост до ядрените централи в Япония вероятно са предизвикани от йоносферното климатично оръжие ХААРП. То е огромна антена, която изстрелва изключително мощни микровълни от 1 млрд. вата в йоносферата. “Вълната повдига йоносферата в Космоса и след това рикошира. Начинът, по който рикошира, може да предизвика земетресение”, обяснява Фулфорд. Според него същата машина може да нагорещи и подземните води и така също да предизвика трус. Ако тази огромна енергия от 1 млрд. вата бъде вкарана в тропическа буря, тя може да промени силата и посоката на бурята, продължава канадецът. Той е убеден, че хората, които използват климатичното оръжие, имат възможност да предизвикат циклона, който удари Мианмар, цунамито, което удари Индонезия и труса в Китай.

Журналистът говорил с членове на криминалната японска организация “Инагава”, които му казали, че големият шеф на групата е Джордж Буш-старши. Поканили го и на “НЛО събиране”, където му показали видео с огнена топка. От него ставало очевидно, че това е плазма, т.е. оръжие. Такива топки от светлина се появили в небето преди труса в Китай.

Канадският журналист твърди, че с климатичното оръжие вече са избити 500 000 невинни хора. Чрез него се оказвал натиск върху различни правителства, за да вземат политически решения в полза на САЩ. Според някои било възможно тайнствените масови измирания на риби и птици също да се дължат на климатичното оръжие.

В блоговете в интернет плъзнаха и други конспиративни теории. Китайски сайтове например посочват, че трусът бил следствие от тайно проведен от японците неуспешен ядрен опит, а аварията на “Фукушима” е инсценирана, за да бъдат скрити истинските причини за разпространението на радиацията, предизвикана от ядрен взрив дълбоко под водата на океанското дъно. Според блогърите, ако Япония бе успяла със свръхсекретните изпитания, тя щяла да се обяви за държава с ядрено оръжие, насочено срещу Китай, разказва в. “Комсомолская правда”.

Важен детайл, подсказващ взрив, била и загадъчната вдлъбнатина, която се появила в океана след земетресението на 11 март. Фотографиите на гигантски водовъртеж, поглъщащ огромни кораби, се появиха по всички агенции.

Никой в Япония не могъл да обясни как се е образувал той. Според китайските любители на заговорите дупката вероятно е станала след пропадане на океанското дъно при ядрения взрив, за да може водата след неуспешното изпитание да започне да се излива в един от подземните бункери. (24часа)

“Фукушима” равна на “Чернобил”

Японските власти повишиха оценката си за атомната криза в АЕЦ "Фукушима 1" до максималната 7-а степен по международната скала, предаде Ройтерс. С това инцидентът в японската централа се изравни с този в "Чернобил" през 1986 г., който е най-тежката атомна катастрофа в човешката история в мирно време.

Обемът на изхвърлената радиация от “Фукушима 1” може да превиши изхвърлената от Чернобилската АЕЦ през 1986 г., заяви представител на компанията ТЕПКО. "Изтичането на радиация не е спряло напълно", уточни той вчера. От японската служба за атомна безопасност посочиха, че изтеклата радиация от централата досега се оценява на около 10% от тази в Чернобил.

Трима души са загинали след два нови силни вторични труса в Япония. Телата са открити под развалините на къщи в град Иваки, префектура Фукушима. В понеделник вечерта районът бе разтърсен от земетресение със сила 6,6 по Рихтер, а малко по-късно - с магнитуд 6,0 по Рихтер. Близо до четвърти реактор в АЕЦ “Фукушима-1” избухна пожар вчера, който впоследствие бе овладян. (24часа)

Трусове за закуска и обяд, но животът се нормализира

В Токио животът продължава. Бизнесът тече. Сградите са цели. Радиационният фон е по-нисък от този в София - 0,08 микросиверта.

Въпреки че нивото на опасност на “АЕЦ Фукушима 1” бе вдигнато на 7 и трусовете в Североизточна Япония продължават, животът в Токио постепенно се нормализира. Хляб, салфетки и тоалетна хартия вече се намират свободно по магазините, наред с всички останали храни и стоки. Ограничено е закупуването на минерална вода, чай, кисело и прясно мляко - по една опаковка на семейство. Към 8 ч сутринта местно време в Токио отново се усети трус със сила около 5-а степен и летището затвори за малко, за проверка на съоръженията и пистите. Следобед в 14,07 ч също имаше силен трус от 6-а степен с епицентър близо до Фукушима. Усети се и в Токио като 3-а степен. Мобилните телефони почнаха да звънят особено и дойде есемес с предупреждение за силен трус. Праща го метеорологичната служба.

Фирмите в столицата на изгряващото слънце са с нормално работно време. Изключение правят банките, които заради потенциален режим на тока затварят банкоматните си салони в 6 следобед. Влаковете вървят денем с изключено осветление във вагоните. Линиите от летище Нарита към Токио бяха спрени сутринта за проверка на сигурността и се движеха не по разписание през останалата част на деня. За сметка на това бе отворена за първи път след мегатруса линията на влака стрела до Фукушима. В Токио вчера бе слънчево и топло, около 15-18 градуса. Из парковете се забелязват хора да излизат на пикник под цъфналите вишни.

КОНСТАНТИН РАНЕВ, ТОКИО, СПЕЦИАЛНО ЗА "24 ЧАСА"

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg